Knytisfika och älgvandring

Ja, då träffades vi idag ett härligt gäng bybor, både bofasta och hemvändare på fika. Fikabuffén blev som vanligt stor och mycket delikat. Att smaka på allt gick inte trots att alla godsaker lockade. Vädret var riktigt kallt och grinigt . Till på köpet började det regna. Burr!!!

Inne i stugan var det varmt och skönt med en härlig brasa i braskaminen. De flesta stannade inne i stugvärmen och hade mycket att prata om. Det är så kul att träffas igen efter en lång vinter. Några tappra hästskokastare trotsade iallafall kylan och provade lyckan. Gunnar fick till en 20-poängare och det är inte lätt! Skickligt eller tur?

Bra saker kan hända när man träffas. Det blev beslutat att imorgon kl 9 bär det iväg för att röja bort träd som fallit över stigen upp till Grubbsvedjeberget. Det blir ett stort gäng med motorsågar, busksaxar, bågsågar och timmersaxar, som samlas på bystugan kl 9. Alla som kan och vill är välkomna att hjälpa till. Det blir en lätt match när vi är många. Kom du också! Efteråt blir det fika i Bystugan för röjarna.

Nu när stigen röjs upp blir det säkert guidad vandring senare i sommar upp till Vårtstenen och Grubbsvedjeberget för de som vill och inte hittar. Vi är öppna för önskemål!

Väl hemma från Bystugan råkar jag titta ut genom köksfönstret och får syn på EN VIT HÄST uppe i skogsbrynet! HJÄLP! Första tanken var : Inte någon av våra hästar iallafall. Vi brukar få hästbesök ibland på gården, men inte vita hästar??

En vit häst?

Sen ser jag att det är ju en vit älg! Efter en stund kommer det 2 mörka älgar vandrande samma väg. En älgvandring IRL i Jansjö! Häftigt!

Vilka vackra djur älgar är!

Nästa event i Bystugan blir vår populära KAKFROSSA på nationaldagen 6 juni kl 12-15. Det får du inte missa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *