Nybakat!

Vad passar egentligen bättre än att fira Nationaldagen med fika med extra allt?
Jag kan lova att det bakas fikabröd i stugorna i Jansjö med utmarker i dessa dagar. Vi är många som medverkar och hjälps åt att baka. Förberedelserna pågår för fullt i Byföreningen inför KAKFROSSAN på Sveriges Nationaldag.

Idag bakas det bl.a. bullar med vaniljkräm


Appropå FIKA…….
På WIKIPEDIA kan man bl.a. läsa detta.

Fika är en svensk samhällsinstitution som innebär mellanmänskligt umgänge och en avkopplande paus i kombination med intagande av kaffe eller annan dryck och ibland kaffebröd, smörgåsar eller annat ätbart. En fika kan äga rum på exempelvis ett kafé eller konditori, på arbetsplatsen, som kyrkkaffe, i hemmet och även utomhus.

I vilket fall som helst är det väldigt gott och trevligt med fika och den här dagen blir det fika utöver det vanliga! Det blir hembakat för hela slanten, tårtor, bullar, mjuka kakor och småkakor i alla de slag. Nykokt kaffe, te och saft bjuds därtill.
Att äta sej igenom alla sorter är inte att rekommendera. Lyckas man mot förmodan med det mår man nog inte så bra efteråt, för det blir mååååååååånga sorters fikabröd. Det är kanske klokast att försöka begränsa sej, välja sina favoriter och samtidigt testa något nytt gott😋? Missa inte Bystugans fika denna dag!

Tisdag 6 juni kl 12-15 🇸🇪

Hjärtligt välkomna på fika i Jansjö Bystuga!❤️

En reaktion på ”Nybakat!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *