Snart Knytkalasfika!

Vintern fick ett abrupt slut i år. Jag kan inte minnas att det något år växlat från vinter till vår över en natt, vilket jag upplevde att det gjorde i år. Trodde att vintern aldrig skulle ge sej med kyla, snö, omväxlande med snöblandat regn, men helt plötsligt över en natt blev det lugnt och VÄRME! Våren kom i rättan tid. Vi fick en härlig Valborgsmässoafton när vi till och med kunde sitta ute i solen vid elden och mysa. Det kom rätt många besökare på Bystugan och som vanligt bjöds det gott fika.

Denna lilla skönhet ska man se på nära håll.
Det är ingen maskros!

Nu har det blivit ett bakslag och temperaturen har sjunkit med 10 grader! Som varmast hade vi drygt + 19 grader och svag vind, men idag har det bara varit +8 grader trots solsken. Isvindar blåser igen. Burr! Verkligen en kall ”värrot” nu, som man brukar säga här. Isen har det varma vädret tagit hårt på och den är nu landlös. Myggen har kommit fram och gräset börjar bli grönt. Vårblommorna poppar upp ur jorden från ena dagen till den andra. Fort går det, för nätterna blir ju aldrig riktigt mörka nu. Såg på Facebook att några redan sett att svalorna kommit. Själv har jag inte lyckats se dem ännu. De fryser nog idag de stackarna.

Scillan växer som ogräs i mitt trädgårdsland, men såå vackra! Kan man bli annat än glad åt dem?

Snart stundar Himmelsfärdsdagen 9 maj, då vi öppnar igen med vårt årliga KNYTKALASFIKA på Himmelsfärdsdagen. Byföreningen bjuder på kaffet och saft. Besökarna tar med sitt godaste fikabröd och det dukas upp en riktigt smaskig fikabuffé. Det är spännande, för man vet aldrig vad som dukas upp. Vi har även i år den utmanande HÄSTSKOKASTNINGSTÄVLINGEN! I år blir det pris till de tre bästa hästskokastarna!!! För de som vill finns även kubb, nummerkubb, varpa och boule. Det här brukar vara en mycket mysig dag med fint väder, men vädret får man ju ta som det blir. Man kan ju alltid önska…. Gott fika och kul att ses blir det garanterat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *