Oväntat möte

Vi bor med det vilda djurlivet inpå husknuten och det märker vi dagligen. Imorse när jag gick ut till hästarna såg jag att byräven var på besök hos hästarna igen. Hästarna jagade iväg räven en bit, men den var inte alls rädd för hästarna. Den flyttade bara på sej en liten bit och satte sej sedan och tittade. Listig, retsam räv 😂

På eftermiddagen senare, på väg mot Rossön, mötte vi denna familj vid vägkanten i Kallkälloset.

Oväntat möte efter vägen

Vi var kaxiga när vi satt i bilen och körde sakta närmare, men jag hade inte velat cykla eller gå i den här situationen. Det verkar som om björnmöten bara blir vanligare nu och att björnstammen ökar skrivs det om i media. Måste erkänna att det känns inte lika tryggt att gå i skogen längre…..

5 reaktioner på ”Oväntat möte”

  1. Det skulle inte förvåna mig om man började få björn som letar mat inne i byn. Skulle heller inte bli förvånad om folk började lägga ut mat till björnarna. Det är flera som dödas varje år för att man tappat respekten för vilda djur.

    1. När du åker mot Rossön är Kallkälloset backen efter att du åkt förbi avtagsvägen till Jansjö innan du når ”långrakan” uppe på Jansjöberget. Vi såg björnarna strax efter avtagsvägen till Vitbergsvägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *