Isen sjunger på sista versen

Värmen är här! Det kändes redan igår kväll. Stormyggen anföll och inade omkring våra huvuden hela tiden. Nu blev det bråttom att starta myggfångaren. Fladdermössen flög runt oss i skymningen och tyckte det var härligt gott om mat. De är bra myggfångare de med.

Idag, måndag, är det 18 grader varmt och nu exploderar grönskan. De surrande träden, sälgarna, blommar för fullt och är fulla av glada humlor. Isen sjunger på sista versen och öppet vatten syns på flera ställen. Ett blåsväder nu, så river sjön i ett nafs. För oss som är i byn blir det en stor förändring det dygnet när isen försvinner. Samma frågor surrar varje år denna tid. Blir det tidigt i år eller senare än vanligt? Vilket datum rev sjön i fjol? När brukar sjön riva? Kanske är det dags att upprepa tävlingen ”SJÖN RIVER” till nästa år? Den var ju lite kul iallafall. Vi får se hur det blir…

Lite blåsväder så är det här årets is borta, men är det vindstilla tar det tid. Det är alltid ovisst in i det sista när det sker.

Idag kom leveransen med skåpen till vårt nya förråd på övervåningen i Bystugan. Det blir lite skruvande innan de är på plats, men det blir bra med mer utrymme inför våra fika och matevent. Det nya frysskåpet kommer på plats lite senare. Förhoppningsvis blir det lite färre resor för att inhandla proviant nu, när vi kan köpa in mer samtidigt till förrådet. Köket nere är ju inte stort nog.

Tänk att det är lika förundrande och fantastiskt varje år att ljuset återkommer och att det grönskar och blir vår! Det känns lika nytt varje gång att snön försvinner och växterna vaknar till liv. Denna livgivande sol, som vi kretsar kring. Solen har ju för övrigt haft ovanligt svåra solstormar hela helgen. Om inte nätterna vore så ljusa nu, skulle vi ha sett fantastiska norrsken här.

Nu laddar vi för KAKFROSSAN på Nationaldagen 6 juni. Det blir till att börja baka nu för alla duktiga bagerskor och bagare!

Boka in fika på BYSTUGAN den 6 juni kl 12-15 i din kalender. Det vrålfikat får man inte missa!

På återseende!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *