Snart Midsommarafton

Idag har målarna från SANDÅ kört igång med att måla Bystugan. Det behövs verkligen, för fasadfärgen har börjat flagna och bl.a altantaket har varit omålat. Det kommer att bli superfint!

En nyhet i stugan är att vi gjort en del förändringar för att dämpa ljudnivån i caféet. Vi har nu, SILENT SOCKS, möbeltassar på alla stolar, en liten, mjuk, ljuddämpande boll. De går att ta av och maskintvätta och torktumla vid behov. Det ska bli spännande att få höra reaktionerna från våra gäster när caféet kör igång! Jag tror det blir en skön förändring och mindre skrammel i stugan. Lite förändring med gardiner har också gjorts med tanke på ljudmiljön. Vi får utvärdera och se vad som blir nästa steg och vad ekonomin tillåter.

Snart är det midsommarafton och Knytkalasbuffé på Bystugan. Vädret ser ut att bli skapligt och vi får nog en fin afton.
Kom ihåg att anmäla er! Vi försöker få till en spännande buffé där inte alla kommer med samma mat. Det vore inte så kul om alla kom med efterrätt t.ex. Det har jag hört har hänt vid nåt tillfälle och det blev inte lyckat. Bara hör av er och kolla med oss vad andra tänker ta med. Byföreningen bjuder på kaffe och måltidsdryck. Önskar man något annat tar man med valfri dryck själv.

Dagen innan midsommarafton klär vi midsommarstången kl 17. Alla som vill är välkomna att hjälpa till att klä och resa midsommarstången. Det blir naturligtvis fika när vi har midsommarstången på plats.

Interiör från OL’ Pers

Här kommer en glädjande nyhet! Tina Persson har öppet på bymuséet, OL’ PERS, lördag 20 juli kl 11-14. Försäljning av fika. Tina är dotter till Per Persson som skrivit boken ” Vad som sig tilldragit haver i Jansjö under 450 år”. (”Jansjöboken”). Det är inte ofta muséet är öppet, så passa på!!

Idag har det bakats många Gammeldanskakor

I övrigt pågår förberedelserna inför sommarcaféet för fullt. Det är mycket som ska göras både stort och smått. Kakförrådet behöver fyllas på och vi tar gärna emot hjälp med bakning. Du får ersättning för ingredienserna.
Gräsmattan behöver klippas 1 gång/vecka och det är något vi har svårt att hinna med. Utrustning finns på Bystugan.
Liksom tidigare år behöver vi fler ideella krafter i caféet. Vi jobbar 3 personer varje dag vi har öppet och försöker vara 2 erfarna i caféet tillsammans med den som är ny. Vissa dagar kan det behövas en extra i köket när det kommer mycket folk och då brukar alltid någon erfaren hoppa in.

Vi behöver alla hjälpas åt att hålla byn levande och caféet är vattenhålet i byn där alla gärna samlas på sommaren. Det är ett välbesökt och omtyckt café vi har. Hör av dej till någon i styrelsen om du har frågor och/eller vill hjälpa till!

Vad vore en juli månad utan en fikastund på Bystugan i Jansjö?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *