Sommartankar i februari

Vädret är härligt och skaren bär skidorna, men inte att gå på ännu. Vilken lyx att bara kunna ta på skidkläder, spänna på sig skidorna utanför husknuten och susa iväg!

Frihet!

Tankarna på vårens och sommarens aktiviteter i bystugan börjar bubbla så smått. Bystugan ligger fortfarande i dvala och styrelsen ligger på vinterladdning. Först i april börjar det bli dags att vakna till på allvar. Valborgsmässoaftonen blir den första aktiviteten i stugan som vanligt.

Bystugan i dvala omgiven av pärlemormoln

I flera år har antalet besökare i vårt sommarcafé stadigt ökat. Under förra sommarens mycket välbesökta och uppskattade café fick vi oss en näsbränna med oväntade händelser. Flera blev sjuka bland cafe’personalen i corona, magsjuka och halsfluss och ett åskväder med blåst och regn kom på loppisdagen. Allt detta satte käppar i hjulen, men med gemensamma extra krafter och ”bägda” (envishet) lyckades vi otroligt nog genomföra allt som planerat utan att behöva stänga. ”Bägen ske rå”, som vi säger i Jansjö. 😉
Jag kan också berätta att allt detta arbete och alla bidrag, som frivilliga Jansjövänner bidrog med under förra året resulterade i nytillverkade fönsterbågar till stora salen nere, samt inglasning, målning och inmontering av fönstren. Dessutom blev det ett specialtillverkat skyddsskåp till den väderutsatta luftvärmepumpen. Mycket fint blev det och man får lov att säga att detta är verkligen bra gjort av alla Jansjövänner!! 🏆👏

Vi i styrelsen börjar inse att det kan gå för bra också och växa för mycket. All vår verksamhet bygger på ideellt arbete som ska vara roligt. När verksamheten växer kan man komma till en gräns där det blir för betungande och glädjen försvinner. Ingen som jobbar ideellt i föreningen har möjlighet att lägga all sin lediga tid i juli på att jobba i caféet. Sommaren är kort. Vi har därför i styrelsen beslutat att i år ha sommarcaféet i juli öppet 4 dagar i veckan dvs. måndag-torsdag.

Under fredag-lördag-söndag kan det ev. bli andra aktiviteter. Vad det blir beror på vilka idéer som poppar upp och vilka krafter som rycker in.

Kära Jansjövänner vad vill ni ska hända i Bystugan i år?
Vad kan vi alla göra för att byn även denna sommar ska bli en livlig och rolig mötesplats? Du är välkommen med dina idéer och din medverkan i Byföreningen! Några har pratat om Kamsdag. Det kräver att många jobbar för den dagen. Vill Du ha Kamsdag? Blir vi tillräckligt många för att kunna genomföra Kamsdagen?
Hör av dej till någon i styrelsen, eller maila oss!
En härlig säsong med möten och gemenskap i byn ligger framför oss!

Välkommen du också!💗

Vägen framåt ligger öppen….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *