SKIDFÖRE

Ljuset börjar återvända. Dagen har blivit 2 timmar och 16 minuter längre jämfört med när det var som mörkast strax före jul . Solen är nu uppe 6 timmar och 34 minuter. Det är lika fantastiskt och härligt varje år!
Jag kan inte motstå lockelsen att testa skidföret idag. Har varit alldeles för slö med att använda skidorna hittills i år, men nu ska det ske! Det är perfekt😊 -2 grader och nästan vindstilla. Snön bär överallt efter de kraftiga tövädren vi haft. Efter den gångna nattens lätta snöfall är den täckt med ett tunt fluff. Åker iväg över lägdorna och ner på sjön. Vilken njutning att få åka på det frasiga och samtidigt mjuka. Jag stakar iväg västerut!

Landsombergets kastar sin skugga över sjön. Vitberget i bakgtunden
Solen kryper ner bakom slalombacken när jag kommer närmare
Karl Nils’ ligger vackert i solen
Björklunds i sol. Landsombergets skugga når inte ända dit
Artur Markussons, Ol’ Pers, Mobergs och Tina Perssons
Värmlänningarnas stuga tittar fram bakom Storåkersudden
Landsomberget med en sol som inte riktigt orkar rulla över toppen ännu. 26 januari

Hemma igen tänker jag, att jag är nog privilegierad som får bo i lilla Jansjö. Dagar som den här är det bara att klä på sej och gå ut. Sen tar man på sig skidorna utanför stugknuten och drar iväg ut i den vackra naturen. Jag har ingen som helst längtan tillbaka till staden, som jag lämnade för många år sedan, men det är jag det……

Så smått börjar jag längta tills vi kan öppna Bystugan igen, men det dröjer ett tag till.
Igår hade vi en snickare här som ska göra nya fönsterbågar. De gamla orginalfönstren börjar nog snart vara 100 år och är svårt gnagda av tidens tand. Det finns alltid behov av förbättringar😊.

Passar också på att påminna om att det är dags att köpa nytt medlemskort nu. Nytt år!
Vi är glada och tacksamma om ni stöder Byföreningen genom att bli medlemmar.

Lev väl och ta hand om er! 💗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *