Nä, nu blommar löken!

Det här året liknar inget annat jag varit med om. Sommarvärmen kom plötsligt och håller i sej. Vart tog tiden mellan hägg och syren vägen?

Nu blommar både hägg och syren samtidigt 27 maj! Gullvivor och vitsippor har inte hunnit blomma färdigt än.

Alla lövträd har stora löv redan. Grönskan formligen exploderar i år, allt kommer samtidigt! Igår fick jag se att midsommarblomstren blommar. Idag ser jag att rönnen också blommar.

Jag klippte idag gräsmattan för andra gången i år. Snart dags för slåttanna om detta fortsätter och jag som inte har hunnit så några frön i trädgårdslandet ännu. Man hinner inte med alls. Får vi regn nu blir det rekordtidig slåttanna.
Förut har det inte varit ovanligt att björkarna precis börjat slå ut till skolavslutningen och vi har haft svårt att hitta blommor till midsommarstången för att inget hunnit börja blomma. Efter den snörika och kalla vintern i år kom detta oförutsägbara. Det är sannerligen extremt, men kanske det vi får vänja oss vid, om vi ska tro klimatexperterna, extremväder alltså.

Nyss drog årets andra åskväder förbi, men något vidare regn blev det inte här. Kanske kommer det mer ikväll?

I byföreningen håller vi på att planera för den stora KAKFROSSAN på nationaldagen. Vill du vara med och bidra med bakning? Hör gärna av dej till någon av oss i styrelsen! Alla hjälpande händer är välkomna! Studsmattan ska också monteras upp och gräset behöver klippas…. Det finns alltid något alla kan bidra med för att det ska bli så bra som möjligt i sommarens mötesplats, Jansjö Bystuga.


Välkommen i gänget i

Byföreningen Du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *