En ovanlig torsdag

Onsdagen bjöd på ett våldsamt åskväder, som kom farande med en väldig fart. Stormbyar med regn piskade och rev omkull trädgårdsmöbler, slet loss ladugårdsdörrar och rev omkull träd. Det blixtrade, dundrade och elströmmen försvann några gånger, men det var inte långvarigt som tur var. När det värsta dragit förbi fortsatte regnet ösa ner.

Vaknade till en regnig och gråkall torsdag. Vi som beställt finväder till byloppisen ikväll!😕 Det såg verkligen inte lovande ut.
Caféet var öppet som vanligt och jag gick dit för att träffa Lena vid lunchtid. Vi skulle planera det kommande eventet ”VEM DÄR?” hade vi bestämt. Det var gott om folk på caféet trots regnet.

Finbesök hade landat i byn i regnrusket denna torsdag. På caféet satt bl.a. Västernorrlands landshövding Berit Högman och min kusin Östen. Vi fick en pratstund över en god Västkustvåffla innan Lena kom. Hövdingen var ute på besök i västraområdet i Sollefteå kommun och hade varit till Junsele. På fredagen skulle hon vidare till Röån för en invigning av ett naturreservat. Hon och maken passade då på att åka över länsgränsen till Jämtland för att övernatta i huset där makens mor växte upp.
I Jämtlands län är vårt område mestadels en vit fläck på kartan och syns möjligen i media när ortsbor protesterar över nerläggningar eller rivningar. Nu kommer grannlänets landshövding på besök och hon hoppar dessutom in och jobbar i vårt cafe på kvällen! Vad ska man tänka om det annat än positivt?😄

Inte varje dag en Landshövding i tjänstebil besöker Jansjö!

Regnet fortsatte ösa ner, Vi gjorde iordning vårt lilla loppis ute på altanen under taket och en parasoll. Jag tänkte nu kommer väl inte en männIska på loppisen i detta kalla regnrusk.
MEN tänk vad roligt att man har fel ibland! Det kom glada, trevliga människor med paraplyer i stövlar och regnkläder i en strid ström hela kvällen. En och annan liten pryl fick en ny ägare och det blev till slut något mindre att plocka in när loppiskvällen var slut.

I caféet var det varmt och mysigt. Kvällens cafevärdar hade fullt upp med att servera fikasugna gäster varmkorv och gofika. Landshövdingen Berit jobbade i caféet på kvällen tillsammans med Gunnar och Gunnar. De såg ut att trivas i ruschen och hade fullt upp. I slutet av kvällen konstaterade de belåtet att de hade haft fler gäster än det varit tidigare på dagen.

Supergänget i kvällen café🤩 Gunnar, Berit och Gunnar

Summeringen blir att det blev en oväntat lyckad byloppiskväll i det kalla regnrusket trots allt!😃

Idag fortsätter planerandet av eventet ”VEM DÄR?” Det kommer att äga rum onsdag 27 juli kl 17:30 på Bystugan.

Jag kan nu berätta att det handlar om att kika in en liten smula i en stor bildskatt från 1946-1954. Om du eller dina släktingar växte upp i gamla Fjällsjö kommun (Backe, Rossön alla byar omkring) under den tiden finns mycket att se. Där kanske du finns som liten, dina föräldrar, dina far- eller morföräldrar, din släkting, någon du hört berättas om? Det är ett tidsdokument med porträtt på människor som levde i området då.

Om du vill vara med på en tidsresa bakåt i tiden, bjuder vi in till en nostalgisk kväll med gofika i Bystugan. Vi har begränsat antalet deltagare till 20 st, för att ge utrymme för minnen och berättelser från de deltagare som vet något om bilderna. Vi kommer samtidigt att dokumentera för framtiden. Det blir spännande!

Affischer kommer inom kort, så håll ögonen öppna!

Det är i JANSJÖ det händer!

En ny bekantskap- CHOKLADBLOMMAN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *