Fart och fläkt i Jansjö!

Vårt sommarcafe’ är välbesökt även i år både av ”våra stammisar”, närboende besökare och långväga gäster. Somliga söker sina rötter och vill träffa släktingar, titta på sina förfäders gårdar och byn, efter att ha börjat fundera på sitt ursprung. Varje dag är lika spännande för oss som jobbar i cafe’et eller är gäster.😃 Det blir många möten med nya människor och gamla bekanta!

Bystugans Västkustvåffla har väckt mångas nyfikenhet och har oväntat blivit något av ”en lokal kändis” på facebook ser det ut som. Den går åt som smör i solsken. Kul!

Kan berätta att en jättestor bildskatt från åren runt 1950 ungefär har kommit i dagen. Bilderna är porträtt av människor från gamla Fjällsjö kommun och närområden, som togs av ett par fotografer, som hade fotoatelje’ i Backe på den tiden. En av dem hette Ida Gustavsson. Bilderna, som var på glasplåtar, har länge legat bortglömda. De har legat i en bod i Åsjön, som nu var fallfärdig och skulle tömmas. Tack vare ett par kloka människor slängdes glasplåtarna inte utan togs till vara. De har nu katalogiserats och digitaliserats av Lennart Bagge Han har lagt ner ett stort, imponerande, beundransvärt arbete med detta!!
Vi är några som håller på att undersöka skatten och planerar ett eller flera event kring detta under senare delen av juli. Jag återkommer om detta senare här, så håll ögonen öppna om du vill se ett tidsdokument över människor på den tiden!
Det är ett par tusen bilder, så vi är många som berörs och känner igen människorna på bilderna på ett eller annat sätt.

VEM DÄR?

Känner du igen personerna på minst 3 bilder här? Hör av dej så vinner du en Jansjö-keps!

VÄLKOMMEN TILL BYSTUGANS SOMMARCAFE’!
Tisdag-söndag kl 11-15 Hela Juli månad

PÅ ÅTERSEENDE!😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *