Hittekattens öden och äventyr

Oväntade saker händer fort ibland när man vänder ryggen till. 😳

Mirran har blivit alltmer hemmastadd i stallet och utomhus. Hon har hittills tagit 4 råttor och älskar att jaga. Tyvärr är det uppehåll med utevistelse nu.
Hon måste vara innekatt i 10 dagar pga en bukoperation. Det är en vecka sedan Mirran blev kastrerad. Allt har gått komplikationsfritt ända till idag. Inför att jag ska ta bort stygnen om 3 dagar, klippte jag hennes vassa, långa klor. Jag tog då på henne tratten för att hon inte skulle bitas och klösas. Det gick bara fint. Efteråt tog jag av tratten, som var fastbunden med en gasbinda och lade den på matbordet. Mirran satte jag ner på golvet, när jag gick till badrummet för att lägga undan saxen och tvätta händerna. Katten var sur, arg och ville bara bitas.

När jag kommer tillbaka efter ett par minuter, sitter Mirran på bordet bredvid tratten och slickar sej om munnen. Hon ser nöjd ut. Nu har den jävla tratten fått sig en omgång!!

HJÄLP!!! Ser till min fasa att gasbindan är borta!!!
Hon har ätit upp den!😱

Ringer flera veterinärmottagningar och får olika råd. Avvakta och ge laxermedel? Komma in och få kräkmedel med en för lång resa? (Det måste helst åtgärdas inom 2 timmar.)

Fastnar för att åka in genast och få gasbindan upplockad med ”kamera”. Jag vet att risken är stor att gasbindan fastnar i tarmen och då är det akut med stora risker. 2 1/2 timme efter att det hänt är jag framme och Mirran blir genast omhändertagen. En liten stund senare kommer en personal ut med gasbindan på en kompress. Den är ca 4-5 dm lång. Vilken lycka!!! 😅
Den skicklige veterinären sa att det hade blivit problem om jag väntat. Det hade blivit stopp i magen och en besvärlig bukoperation, som kostat 30-40.000 kr. Nu blev det ”bara” 11.750 kr.
Tyvärr har vi varit dumma och hade inte tecknat någon försäkring på Mirran. Det är ju ”bara” en hittekatt….
Bara att betala och vara glad iallafall, för glad är jag😍. Mirran betyder mer än den dyraste raskatt för oss.

Nu är en försäkring tecknad om något mer skulle hända! Bättre sent än aldrig…

Ikväll är vi hemma igen och Mirran vilar ut hos husse efter att ha ätit lite mat.🥰

Ja så kan det gå! Har man tagit ansvar för ett djur så har man❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *