Mysigt kafferep i bystugan!!

Kafferepet i bystugan blev en hit! Alla 15 som kom bidrog med fikabröd och 60-talsprylar. Det blev en stor, fin utställning och en jättelik kakbuffé. Majoriteten var mogna tjejer, medan killarna bara hade en representant. Älgjakten pågår ju nu…. Gissar att det blivit en del moped- och bilprylar i utställningen om det kommit fler mogna killar?

Transistorradion med radiokaka!
Av den här buffén orkar man inte ta av alla 18 sorter!

Många hade med sig kläder från den tiden, så det blev rena modevisningen, men tyvärr hade många av kläderna krympt (eller ägarna vuxit) så det blev inget vidare mannekängande på catwalken.

Pappas häftiga jacka och mormors egensydda finklänning. Vad skulle dåtidens modemedvetna ungdomar ha sagt om den här häftiga kombinationen??


Vi fick höra många berättelser om skräddarsydda kläder. På 1960-talet var det vanligt med hemsydda kläder och i varje by fanns minst en sömmerska. Sykurser var vanliga och många mammor sydde till sina barn. En av besökarna berättade att ”hennes” sömmerska var utbildad på Bäckmans tillskärarakademi i Stockholm. Hon hade 5 anställda sömmerskor. De kläderna var imponerande vackert gjorda. Tygaffärerna i tätorterna var stora och välsorterade. Man kunde också beställa tyg hos sömmerskan.

Skor köpte man hos skohandlaren. En skoaffär fanns i alla tätorter omkring. Häftiga var courrègestövlarna i tunt, mjukt skinn som var ett måste för en tonårstjej då. Till stövlarna var det förstås kortkorta kjolar och klänningar som gällde eller naturligtvis LEE-jeans.

Ett par välanvända, älskade courrègestövlar

Vi mindes en speciell företeelse som inte längre finns kvar. Det var nasaren Wille, som åkte runt på moped med en kappsäck med prover. Av honom kunde man beställa kläder, strumpor, enklare smycken och annat, som sedan kom med post. Det var ett spännande besök i början av 60-talet.

Grammofonskivor både singlar och LP-skivor från den tiden hade många med sig och musik från 60-talet fick oss i stämning. Telefoner med fingerskiva, transistorradio, väskor, realmössor, foton, hårrullar m.m. fanns att titta på.

Var det bättre förr?? Skulle du vilja återvända till 60-talet och tonårstiden? Om det var det delade meningar….

Det berättades många dråpliga historier medan vi drack kaffe, mindes och skratten rungade.

Ja, det blev en härlig nostalgitripp av stora mått!

_______________________________

PS. Kan berätta att vi har ett spännande event till under planering.

Lördag 20/11 blir det Koreansk afton med en fin middag!

Bordbeställning! Begränsat antal. Först till kvarn… DS.

Håll utkik här!

Annons kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *