Livet återvänder!

Caféet i Bystugan är öppet varje dag och är välbesökt. När ”cafétåget” nu börjat rulla tuffar det på rätt bra. Det var en hel del jobb och planering innan starten eftersom så mycket var nytt. Vi var dessutom lite ringrostiga eftersom vi inte hade öppet ifjol pga, Coronapandemin, men med gemensamma krafter gick det bra.
Det är liv och rörelse i byn igen och alla är glada över att få ses igen över lite fika eller en bit mat. 1 meters coronadistans gör att det blir inga kramar, men vi får ses öga mot öga igen. Så härligt!

Pionernas tid är här igen

Det nya köket fungerar fint och speciellt den snabba diskmaskinen underlättar jobbet i köket. Det blir lite disk efter alla gäster….
Vi hade dock en väldig otur med exponeringskylen som kom precis dagen innan vi skulle öppna. Två av de inre glasrutorna i kylen var kraschade när den kom. En ny är på väg och den trasiga hämtades igår. Vi får se när den dyker upp.

Det saknas fortfarande cafévärdar en del dagar, så hör av dig om du har möjlighet och lust att jobba till i caféet.
Vi behöver hjälpas åt så vi kan hålla cafétåget rullande hela juli!

HÖR AV DIG till Tina eller Anna-Lene!!
Bokningslista finns också på caféet.

Gårdagens bästa cafévärdar efter ett välbesökt café

Måste berätta om hittekattungarna också. Jag hör att många jag träffar läst om dem här. De har vuxit och blivit stora och är nu cirka 3 månader. De är redo för nya äventyr och utmaningar. De busar, leker och slåss med varandra så det blir en del hårtussar, som ryker ibland. Systern Mirran ser ut att bli lite luggsliten, eller också håller hon på att byta till grå päls. Hon är ju fortfarande minst, men tuff och ger sig inte i första taget. Surrogatmamman, det svartvita gosedjuret, de hittades tillsammans med, snuttar de fortfarande på. Vemodigt att behöva dela på dem, men de kommer att få det bra i sina nya hem och behöver få utvidga sina världar. Utifrån sina personligheter hamnar de i precis rätt hem känns det som. Det kommer att bli väldigt tomt för oss och Mirran framförallt, men hon ska nu få börja utforska världen utomhus så smått. Det ska bli spännande!

Pricken och Mållgan har blivit stora och flyttar idag till sina nya hem

Vi tog igårkväll en tur till mysiga Skogsnäs kulturhus och lyssnade på gruppen FJK. De skulle ha firat jubileum ifjol efter att ha spelat ihop i 40 år, men coronapandemin satte stopp för det.
De hade åldrats, men bjöd fortfarande på en mäktig upplevelse med häftigt tryck i soundet stundtals. Flera nya, fina låtar fick vi också höra.
När vi gick till bilen efteråt var vi lyckliga och förundrade över hur mycket vi saknat detta. Tänk så härligt att få vara med om en kulturupplevelse live igen!!

FJK firade 41 årsjubileum i Skogsnäs kulturhus. Still going strong!
Guldkantade moln på väg hem från efter en musikkväll i Skogsnäs kulturhus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *