Boktips

I somras kom en liten bok till Bystugan, skriven av Helena Ranneby.
Jag kunde inte låta bli att bläddra i den och köpte ett exemplar, eftersom den handlade om ett par av mina tremänningars strapatser längs pilgrimsleden Camino France´s, från Frankrike till Santiago de Compostela i Spanien. Helena har ju dessutom Jansjö-rötter eftersom hennes mamma kommer från byn. Det gjorde mej också nyfiken.
I början av boken får man en beskrivning av författarinnans barndomsrelation till kusinerna, ”the sisters”. Man får en livfull beskrivning med ett barns ögon av den lilla kusinens (författarinnans) besök i morföräldrarnas hem i Jansjö. Man vill gärna höra mer om barndomsäventyr i byn när man läser….
Boken var en trevlig läsning där man får följa systrarnas vedermödor och äventyr i ord och bild längs pilgrimsleden. Läste boken med ett leende på läpparna.
Hoppas det kommer fler böcker från Helena!
/Anna-Lene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *