Planering för nästa år

En av höstens vackraste dagar idag? + 12 grader

Ikväll hade tillgängliga medlemmar av byföreningens styrelse planeringsmöte.
Kassören berättade att den gångna säsongen gett ett mycket bra resultat. Antalet besökare var fler och intäkterna var bättre än året innan, igen! Det ideella arbete som alla gjort i föreningen denna säsong gav ett fint resultat.
Ett STORT TACK till alla som jobbat från styrelsen!
Vi diskuterade reparationer, förbättringar och inköp inför kommande år.
En grovplanering för kommande år gjordes också. Läs här! Evenemang 2019

Vi konstaterade att Svartjärnsstugan sluppit bli ockuperad av tjuvar och /eller bärplockare i år. Det har varit fallet i flera år tidigare. I fjol höst gjorde dock polisen en razzia där och det har tydligen avskräckt. Problemet är att ingen vågar gå in där när stugan blir ockuperad som gratis bostad i flera veckor. Dessutom blir det massor med skräp och bråte kvar och oreda i stugan.
De nya tillsynsmännen för stugan Oskar och Mikael gjorde ett fint jobb när de städade upp efter förra höstens tjuvliga. Tack!
Stugan flyttades till nuvarande plats, (Josefinas vilarbacke) 1979 och enligt de som satte upp stugan ska följande gälla:
Stugan skall vara öppen för en och var, aldrig vara låst,
men besökarna bör anteckna sina namn i gästboken.

Läs mer om Svarttjärnsstugan här

Nu väntar en upprättning av Bystugans vedbod och reparation av dess dörr under hösten. Bystugan går i vintervila och kallställs. Nästa planerade aktivitet blir Valborgsmässoafton om inget oförutsett inträffar.
Ett och annat från byn kan säkert blänka till ändå, så titta in här emellanåt! smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *