”2024 är här….

Årets första dag är kylig – 22 grader och natten har varit ännu kallare -27,1.

Solen kämpar sej upp klockan 10 och bjuder på en vacker soluppgång

Vad ska detta år bjuda oss?

I dessa tider undrar jag. Ökande aggressioner i världen och ofattbart grymma krig som upprepar sig. Vi som inte upplevt krig, trodde nog många att det förra världskriget var det sista. Nu tillverkas bomber, granater och vapen i en ökande omfattning och efterfrågan bara ökar. De äldre, som upplevde det andra världskriget blir allt färre och deras erfarenheter faller i glömska verkar det som. Efter krigsslutet verkade många för fred och var beredda på hot. Med tiden avtog känslan av hot och beredskapen mot angrepp monterades ner. Det tycktes för dyrt och behövdes säkert inte trodde vi. Det byggdes ”vackert-väder-organisationer”, som om oväntade händelser, naturkrafter och ondska inte existerar. Vår beredskap för krigshot skrotades alltmer, men nu är vi där igen och beredskapen måste byggas upp. Världen är full av galningar och när någon försvinner kommer det en ny. Makt, ärelystnad och girighet är starka krafter hos en del människor och de skaffar sig många följare. Människor dödas, flyr och livsmiljön förstörs. Varför ska vi förgöra varandra? Vi har ju bara ett liv. Allt som byggts upp raseras. Till vilken nytta? Det går inte att förstå. Vart framtiden tar oss vet ingen. Det återstår att uppleva. Dystra tankar om mänskligheten…

En föreställning om ett enkelt, bra liv man kan ha, men som kan te sig som en önskedröm tycker jag mej personligen se i detta träsnitt, som jag köpte i Hanoi, Vietnam 1980. Då behövde man visum för att få resa in i landet. Spåren efter kriget i landet var många. Många familjer var splittrade och många unga män döda. Jag betraktar ofta denna tavla.

Familjeliv och fred (Famille avec colombe)-av Pham Van Don (1917-2000)

Nu till det det som händer i byföreningen.

En annan beslutad förändring, som pågår, är en mindre renovering av ”lill-köket” uppe. Det ska bli förråd för torrvaror, dricka m.m till sommarcaféet. En undersökning av det sviktande golvet nere i caféet pågår också. Vi får se vart det leder…

Med detta vill jag önska er alla:

EN GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *