Decembersolen

Nu var det länge sedan jag uppdaterade något här, så det är verkligen dags.

Det är bara 20 dagar kvar till jul och julmarknaderna häromkring pågår för fullt. Förra helgen var det en mysig julmarknad på Stenhammaren i Backe och igår var vi förbi på Skogsnäs julmarknad. Rossön hade också julmarknad igår, men dit hann vi inte. Till helgen blir det julmarknad i Ramsele, Kajsa Kavat. Den brukar vara ganska stor. Julmarknader är verkligen härligt. Det känns som om en viss förväntan inför jul börjar så smått och alla människor man möter ser glada ut.

En vädersol strålar över Kläpp och solen kryper ner bakom Landsomberget -11 grader kl 13:08.
Decembersolen visar sej inte lång stund nu på dagarna. Härligt att man får se den iallafall!

En flock med orrar har slagit sej ner ute på sjön, men de spelar väl knappast den här tiden. De kanske sover en stund i godan ro när de har god uppsikt över omgivningarna? Vissa dagar kommer de hit och kalasar på björkarnas knoppar. Vackra fåglar!

Bystugan hade lagt sig i vintervila, men har bryskt väckts upp av snickarna. De gör just nu en mindre renovering av det lilla köket på övervåningen, som ska bli ett extra förråd för Sommarcaféet. Där planerar vi att ha torrvaror, dricka, frysskåp m.m. Bystugan är liten och det behövs förråd för att vi inte ska behöva åka till affären varje dag under tiden caféet har öppet. De gamla elledningarna och armaturen kommer också att bytas ut. Snickarna ska också ta upp en lucka i golvet i caférummet nere, för att se om de kan åtgärda det sviktande golvet. Samtidigt kan man inspektera isoleringen i trossbotten. Det blir intressant att se vad som finns där! Det gamla huset behöver omsorg och det är till det alla pengar vi lyckas arbeta ihop går. Någon förbättring blir det varje år. Ifjol blev det nya fönster på nedervåningen.

Det kommer nog att bli lite uppdateringar här framöver, så titta gärna in här lite då och då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *