Sälgen surrar

Sköna maj är här och denna vecka väntas upp mot +20 grader. Sälgen blommar och surrar av hungriga humlor och bin. Sälgen är den första blomman på året som ger dem mat.

Vintern har varit snörik och senvintern kall, så i år är våren inte tidig. Det kan man också se på ÄLGVANDRINGEN på tv. Läste att älgarna tyckt det varit för mycket iskanter kvar och tvekat att simma över Ångermanälven. De har valt andra vägar i år istället. Några har dock simmat över nu iallafall.
Intressant program för många.

Jag fick nyligen frågan om när jag tror sjön går upp i år. Vilken dag sjön river, dvs när det stora flaket går upp, är lika svårgissat som vanligt. Väder och slutligen vinden brukar avgöra. Något år smälte isen stilla liggande på plats och då tog det tid. Vinden kan ta den i ett nafs och då går det fort. Någon gissningstävling i Byföreningens regi blir det inte i år . Var och en får gissa och bedöma från sin synvinkel hur länge isen ligger i den egna viken detta år. Vi får se till nästa år kanske….

Blåsipporna blommar än, men snart har de blommat ut för i år. Fjolårsgräs och löv ligger brunt och torrt. Krattning och vårstädning knackar på dörren.
Kom och hjälp till att göra Bystugan fin!Trädgårdsborden och altanen behöver oljas in bland annat. Hör av dej till Anna-Lene eller Agneta om en lämplig dag när du kan hjälpa till!

Närmast på tapeten i Bystugan står KNYTKALASFIKA på ”flygardagen” torsdag 18 maj kl 13. Byföreningen bjuder då på kaffe, te och saft. Ta med något eget fikabröd så gör vi en fika buffé. Det blir spel och tävlingar och förhoppningsvis fint väder🌤️.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!🌞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *