Vilken succé!!

Det har bakats i stugorna och kakförrådet är fullproppat. Idag var det dags att fira nationaldagen☀️🇸🇪 med KAKFROSSA i Bystugan. Vi hade dukat och förberett för många fikasugna kakälskare stora som små.

Vädret var soligt och fint, med en svag vind.😎

35 olika kaksorter, varav 2 tårtor. Buffén är laddad!

Det var en perfekt dag för en utflykt till Jansjö med stopp för fika i Bystugan. Massor med delikata kakor, bullar och tårta.
Här gäller det nog att välja bara det man tycker ser godast ut! Fast en del säger ju att för mycket av det goda kan vara underbart!😋

Nu är vi redo och väntar på de första gästerna!

Vi öppnade klockan 12 och sedan kom det gäster i en strid ström. Solen sken, det pratades och åts kakor både inne och ute. Alla såg ut att trivas. Vi kokade massor med kaffe och fyllde på med saft och kakor allt eftersom. Tårtorna tog slut, men det fanns mycket annat gott att äta. Vi fick också ett spännande tillskott med en mycket god polsk Cheesecake 😋 av våra snälla polska Litjärnbergare. 🙏

När vi stängde kl 15 hade vi haft 92 gäster! Det är något av ett rekord i Bystugan en sådan här dag.
FANTASTISKT!😃

Det börjar nu bli dags att fundera på Sommarcafe’et i juli.
Kan du hjälpa till i cafe’et på något sätt?

Vi behöver 3 cafe’värdar varje dag tisdag – söndag. Måndagar har vi stängt i år.

Kan du jobba i caféet? Hjälpa till med andra sysslor kring cafe’verksamheten? Baka? Göra paj? Panta tomflaskor? Måla fasad, måla fönster? Åka med sopor? Hämta varor? med mera……Det finns alltid mycket att göra på vår fina Bystuga. Vi behöver din hjälp för att få allt att fungera. Hör av dej!

Boka dej gärna i caféet minst 2 dagar. Det brukar ta ett par dagar innan man känner sej varm i kläderna. När man blivit lite van blir man mindre stressad och det blir roligare att jobba där. Stordelen av oss är ju inga ”caféproffs” utan jobbar ideellt för att det är kul och för att det är bra för byn Jansjö.

Vi har diskuterat i styrelsen, om att det vore bra, att försöka med överlappning mellan arbetslagen i cafe’et. Det underlättar om man får rapportering från dagen före. Man får veta vad som finns och inte i matförrådet m.m. Man kan tipsa varandra om vad som fungerar och underlättar och också om det som inte blir så bra. Det blir lättare för den som är ny eller ”ringrostig” att t.ex lära sej kassaapparaten, diskmaskinen och annat smått och gott. Om vi hjälps åt blir det enklare!
En bonus blir, att när vi överlappar, får vi jobba med någon man kanske inte känner så väl och då lär vi känna varandra bättre. Det ökar bygemenskapen!🙂
Jag kommer att försöka lägga pusslet, så att vi blir 3 personer alla dagar i cafe’et tisdag-söndag. Är någon dag som passar dej redan bokad, kan vi alltid försöka byta ihop så att det passar dej. Det brukar som regel bli några luckor när vi måste trolla lite för att fylla alla dagar. Jag hoppas det går bra i år också.
Vi får hjälpas åt som vanligt. Alla behövs!❤️

Jag vill också tipsa alla som har något HANTVERK att sälja. Det som lämnades in förra sommaren blev mycket uppskattat av besökarna och en hel del såldes. Lämna in dina alster för försäljning du också!

Anmäl vilka dagar du kan jobba i cafe’et eller om du vill sälja hantverk till: Anna-Lene 070 2727617 , eller anna-lene@jansjo.net.

Dags att rensa dina skåp och förråd? Det är GÅRDSLOPPIS i Jansjö den 14/7 kl 17-20. Visst vill du vara med? Om du inte bor i byn eller inte vill hålla till hemma går det bra att ställa upp medhavt bord utanför bystugan eller att sälja direkt från bilens baklucka.

Anmäl dig senast den 11/7 till Bitte 070 396 19 52, eller bitte.carlsson@gmail.com så kommer du med på loppiskartan.

Nästa event: Grillkalas kl 16 Midsommarafton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *