Kung Bore kämpar

Nu har vi gått in i den vita årstiden. Det ser oundvikligt ut. Snön lade sej till slut under förra veckan och ligger kvar. Skottade snö för första gången på lördag för 4 dagar sedan.

Den rosa söndagmorgonen 21/11 njuter hästarna av sin frukost och att det äntligen är myggfritt


Isen lade sej på Jansjö-flaket igårnatt, så nu är hela Jansjön istäckt.

Så här såg den nya isen ut vid lunchtid igår

Lite värme dröjer ändå kvar för igår blev det +3 efter morgonens snöfall. På torsdagnatt säger prognoserna att kung Bore nyper till ordentligt. Det väntas ner mot -20 -22 grader🥶

Perfekt tillfälle att göra en snögubbe med ett av barnbarnen igår😃

Bystugan går nu i ide efter en fantastisk, intensiv säsong med oväntat många besökare. Årets säsong avslutades med den fullsatta, otroligt mysiga Koreanska aftonen i lördags.
-Igår stängde vi, liksom tidigare år, av vattnet och tappade ur varmvattenberedaren och vattenledningarna. Vi fyllde glykol i de vattenlås som inte kunde tömmas. Den nya diskmaskinen får tillbringa vintern på toaletten, där vi har värmen på och golvet är isolerat. Det, hoppas och tror vi, kommer att fungera utan att något fryser sönder.

Ofattbart vad vi lyckats åstadkomma i år med gemensamma krafter!! Saknar nästan ord för detta storverk. Hatten av och jättetack till er alla som jobbat som jobbat i Bystugan detta år! 👏
Ni är fantastiska!!!✨🤩✨

Vi får nu alla pusta ut, vara glada och stolta över vad vi åstadkommit och ägna lite tid åt eftertanke. På andra sidan årsskiftet, när ljuset återkommer, kommer vi att samlas igen i byföreningen och börja planera för nästa säsong.

En ödmjuk önskan sänder jag nu ut här:
Eftersom byföreningens alla medlemmar och besökare är vitt spridda över hela landet vill vi i styrelsen få höra dina synpunkter och upplevelser av bystugan och byföreningens verksamhet.
Vad tycker du? Vad är bra? Hur ska vi göra saker bättre?
Ris eller ros är lika välkommet! Skicka meddelade, smsa, ring eller prata med någon av oss i styrelsen.

Kom ihåg att det du gör har en enorm betydelse för vår lilla vackra by, JANSJÖ!

Dagens vackra soluppgång -5 grader

Nu ska vi passa på att njuta av julmarknader, julbord och andra arrangemang omkring oss. Närmast är det julmarknad utomhus i Backe på lördag 27/11 kl 11-15

Vintriga hälsningar från Jansjö!❤️ ❄️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *