Stängt för säsongen

Ja, då är juli över och augusti är här.

Juli månad har varit så intensiv, så det är först nu, 3 dagar efter Sommarcaféets stängning, som jag börjar ha landat. Vi har haft många besökare redan från första dagen med ett stadigt ökande antal hela tiden.

Det har varit hemvändare, 3-generationsfamiljer, barnfamiljer, bofasta från närområdet, helt okända som hittat oss på Google Maps, ett gäng veteranmoppeåkare, motorcyklister, cyklister, återkommande stamkunder, utlänningar på semester, ja det var alla möjliga. Var kom alla ifrån??
Otroligt vad caféet blivit populärt! Vi blev helt överrumplade, men jag tror vi lyckades svara upp mot efterfrågan nästan alla dagar. Någon dag blev det slut på nästan allt, men då fyllde vi på till nästa dag. Några gånger räckte det inte med 3 personal utan en fjärde fick rycka in och hjälpa till. Mer fikabröd och pajer bakades och det mesta tog slut. Våfflor, toast och nachotallrikar serverades med en rasande fart. Dagens specialare var varierande och väldigt populärt. Smörgåsbakelser, godbitar, bullar och kakor hade en strykande åtgång.
Vi har i många år ängsligt sagt till varandra: ”Vad gör vi om det kommer en busslast till caféet?” Nu kan man nog säga att vissa dagar har besökarna motsvarat mer än en busslast!😅 Som bybon Gulli en gång utbrast: Vilket brusande nöjesliv!! (Fast hon hade då varit med om annat…)

På fredagkväll, näst sista dagen hade vi besök av Duo Vox . De två skickliga tjejerna, Ida och Mia, gav en fin utomhuskonsert med vacker sång och musik. Tyvärr var vädret inte helt på vår sida, för det var lite småkallt och kom lätt regn efter pausen.

Vi har varit många ideella krafter och eldsjälar, som jobbat intensivt i och omkring caféet. Utan semesterfolket i byn och i närområdet som ställde upp och jobbade och utan den nya diskmaskinen som troget diskade 2-minutersmaskiner oavbrutet hade det inte gått.
JÄTTESTORT TACK till alla som hjälpt till på alla sätt!! Ni är guld värda!❤️
Tack också till alla ni som ville besöka oss i Jansjö!
Summan av kardemumman har vi inte sett ännu, men vi hoppas caféet gett en slant i behållning, som vi kan använda till kommande förbättringar i bystugan. Det är ju dit alla pengar, vi får ihop, går. Vilda planer finns det många….😄

Nu närmast väntar ett styrelsemöte imorgon, med insamling av erfarenheter, summering och vidare planering.

På lördag blir det surströmmingskalas för de som jobbat i och omkring caféet denna säsong. Den traditionella byfesten, som vi brukar ha, vågar vi tyvärr inte ha, på grund av Coronaviruset, som forfarande hotar.

En stilla undran, kan jag inte låta bli att ha. Kan det vara Coronapandemin och de minskade restriktionerna, som gjort att caféet varit så omåttligt populärt i sommar? Ett uppdämt behov och hemester istället för utlandsresor??

Hur blir det nästa sommar???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *