Sommarcaféet

Caféet i Bystugan är tydligen efterlängtat och mycket välbesökt. Coronarestriktionerna förra sommaren har satt sina spår. Nu är alla glada att få börja röra sig mer fritt igen och det märks ett uppdämt behov av att träffas. Vi är många som hjälps åt med att baka och fylla menyn med goda lunchrätteri caféet. Räknade en dag till 13 olika sorters hembakade kakor i montern med gofika, så det finns att välja på!

Nu är alla dagar bemannade i caféet i juli och det flyter på fint i köket. Kan dock berätta att häromkvällen var jag färdig att ”kasta in handduken”. Det började med att exponeringskylen som kom dagen innan vi skulle öppna 1 juli, visade sig ha två av glasrutorna krossade😧. Den blev returnerad och en ny är på väg, men den har inte kommit än. STOR besvikelse!!
Så kom då detta dessutom…… Efter en dag med väldigt många besökare, lade plötsligt den nya diskmaskinen av med massor av odiskad disk kvar. Senare upptäckte vi att även varmvattenberedaren dött. Katastrof!😩 Hade diskmaskinen gått sönder?? OCH varmvattenberedaren?? Vi lyckades inte hitta felet den kvällen, så vi beredde oss på att handdiska nästa dag med en person till i köket alternativt stänga. Dagen efter lyckades Nils-Bengt och Leif hitta att en fas gått. Gissa om vi blev lyckliga när diskmaskinen tuffade igång som den skulle. Den var inte trasig och vi fick varmvatten!😃 Plötsligt blev allt roligt igen.😅

Idag gick Jansjöspurten av stapeln och det är alltid lika roligt att se hur alla tävlar på olika sätt. Vädret var blåsigt och kallt. Det var 16 deltagare från 0 till 70+ och alla kämpade bra.

Så här glad är man när man sprungit och vunnit en glass och ett gossedjur
En snabb kille med fint löpsteg
Precis i mål!
Strax i mål!
Spurtar bra!
En snygg bil fick vända pga tävlingen
På mållinjen!
Seniorerna kämpar bra, men blir slagna av ungdomen
Inte blir man trött av en tävling. Här hoppar man vidare!

Imorgon är en ny dag och caféet är öppet kl 11-15.
Då erbjuds våfflor, nachotallrik, paj, toast och dagens special Bäckmons delikata tunnbrödsrulle med västkuströra och pressad potatis. Bland gofikat finns bl.a. Chokladkaka med mint, Pamelas Hjortronmazariner och dessutom nostalgiska Fjärdedelar!

Hjärtligt välkomna!❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *