Till minne av Margareta

En kär moster och medlem i Byföreningen har lämnat oss.

Margareta Söderberg (f. Holmgren) somnade in den 4:e mars efter ett långt och aktivt liv. Hon blev aktningsvärda 91 år.

Man brukar säga att kärt barn har många namn och många namn det hade hon. Margareta, Greta, Moster Greta, Maggan, Maggen, Batta, Mormor, Farmor, Faster kallades hon och säkert flera namn. Hon var en mycket omtyckt och barnkär person, som barnen gärna hälsade på.

Hennes rot i hembyn Jansjö var stark och somrarna tillbringade hon alltid i Gulstugan. När hon kom till Jansjö varje år, då kom sommaren. Trädgårdsmöblerna togs fram och kaffestunderna ute i solen med besökarna blev många. Rabatterna skulle rensas till varje pris och trädgården kring huset levde upp.

Hennes härliga födelsedagskalas varje år den 11 juli är något vi är många som har fina minnen av. Hennes 90-årskalas 2019, i trädgården, för släkt och vänner, var något alldeles extra. Då kom ett 60-tal gratulanter och vädret visade sig från sin bästa sida.

Hennes energi var otrolig. Två dagar efter det stora 90-årskalaset jobbade hon som vanligt i Bystugans kök och klappade kams med kamsgänget.

Ifjol kom sedan den förödande Coronapandemin och all verksamhet i Bystugan ställdes in. Det var också den första sommaren hon inte kom tillbaka till byn. Hennes ork var inte som förut. Den sommaren blev inte som någon annan sommar för någon.

Margareta lämnar efter sig ett stort tomrum bland släkt, vänner och i Byföreningen. Vi är många som har ljusa minnen tillsammans med henne.

Om du vill kan du gå in på Margaretas minnessida och tända ett ljus eller skriva en hälsning. Där finns också dödsannonsen att se.

TACK kära Margareta för din kärleksfulla, varma omtanke och allt du gav!

/Anna-Lene Westin (systerdotter)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *