Sommarlov

Idag och igår har det varit skolavslutning för barn/ ungdomar och skolpersonal. För första gången, på jag vet inte hur många år, har jag inte varit med. Mina egna skolavslutningar har följts av mina barns och därefter mina barnbarns. Det är en lång tradition att efter skolavslutningen, då börjar verkligen sommaren.

Det känns onekligen tomt att inte få se alla de finklädda barnen och vuxna i kyrkan, att inte få höra barnen sjunga alla fina sommarsånger och se 9:orna så fina och stolta på väg ut i vuxenlivet. Det är alltid lika vackert och vemodigt på samma gång. Ingen glass i år tillsammans efteråt blev det heller.
Allt detta på grund av coronaviruset. Det känns underligt.

Utsikt från ”berget” dit jag alltid föreställt mig att ”kirrigita gick för att gnäga bärken” som min morfar sjöng om


Här har bevisligen mina föräldrars getter gnagt av barken på en björk ”uppe på berget” för länge sedan

Nu är sommaren ändå här med besked! Grönskan tilltar och allt växer så det formligen knakar. Idag väntas +27 grader. Kanske måste man prova att kasta sej i sjön för premiärdoppet? Barnbarnen har badat länge redan.
Vädret är snällt och omtänksamt mot oss, för vi kan ju träffas utomhus med distans nu. Ikväll väntar utemiddag med barn och barnbarn. Det blir härligt!

Glad sommar önskar jag er alla!

I ”lillskogen”

En reaktion på ”Sommarlov”

  1. Jag vart chockad när jag hörde det inte blev avslut i kyrkan. Men den här Corona tiden är verkligen helt sjukt. Vi får hoppas att det går över snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *