Gissningstävling!

FÖRÄNDRINGARNAS TID
Nu är vi i den stora årliga förändringen, vårvinter, när naturen växlar från vinter till sommar. Kanske kan det vara lite roligt med en gissningstävling, ett vardagligare och ljusare perspektiv på förändring, som omväxling till det dagliga coronakrisperspektiv vi alla har nu? 

TÄVLING: Vilket datum river, går Jansjön upp i år?

Med river, går upp menas när stordelen av sjön är isfri med öppet vatten. Det kan ske med ”buller och bång” på en dag och då blir det enligt gamla tecken ett bra år. Isen kan också sakta smälta bort under flera dagar och då blir det ett sämre år. Variationerna är stora från år till år. 

Maila eller sänd din gissning senast onsdag 15/4 med namn och adress till jansjo@jansjo.net.
Den eller de som gissar på rätt datum när Jansjön går upp i år vinner 2 Trisslotter!

Jansjön 2019-05-01

Jansjön 2016-05-04

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *