Novembergrått

Ja nu är vi inne i november och riktigt gråväder. Mörkret ruvar över oss och när man vaknar till framåt dagen är det redan natt?. Det gäller att ta vara på det sparsamma dagsljuset nu!
Isen lade sej på storJansjön i söndags för 2 dagar sedan och med snö på blev det lite ljusare. Idag har vi dock ett par plusgrader och småregnigt. Molnen släpar nästan i marken och döljer halva Landsomberget. Den nyfrusna isen ser nästan ut att vilja gå upp igen.

Byn har blivit fattigare på djur denna månad då Knösgårdens fårepok är över. Efter ca 25 år med får på gården kom vi på Knösen fram till att det räcker. De fina fåren har gjort ett bra arbete med att hålla ägorna öppna, men tiden och orken är begränsad. Till slut måste man prioritera vad man vill göra och hästarna räcker långt ?. De bofasta tamdjuren är i byn är nu fem islandshästar, samt ett antal hundar och katter. Vad framtiden bär med sej visar sej så småningom.

Köksrenoveringen i Bystugan är inte riktigt klar, men på god väg. Hantverkarna har bråda tider, så ibland blir det en paus i Bystugan för sånt som är mer brådskande. Det ser iallafall ut att bli riktigt bra i köket!

Snart börjar det lacka mot jul och då är det mysigt att tända ljus och kura skymning. Dags att börja fundera på klappar till de snälla barnen ?.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *