Höstlivet i byn

Hösten är här och vintern nalkas.
MELODIKRYSS v. 45 i Bystugan lördag 11 nov kl 9:45
I byföreningen har vi hämtat andan och tagit det lugnt efter sommarens intensiva aktiviteter, men på lördag 11 nov kl 9:45 samlas alla intresserade för att lösa MELODIKRYSSET. Vi tänkte att det kan vara mysigt att träffas i höstkylan i stugvärmen vid en brasa i kaminen.
Vattnet i stugan är avstängt för vintern, så man får ta med egen dryck och fikabröd.
Alla är välkomna! smiley

NU GRÄVS DET!

Det grävs överallt. Traktorer, grävskopor, lastbilar och bilar med kabelrullar på släpvagn kör fram och tillbaka i skytteltrafik. EON vädersäkrar elnätet och gräver ner elledningarna nu.
När det är klart kommer de väl att plocka ner alla luftledningar och stolpar. Var ska alla svalor sitta då på sommaren kan man undra?
BREDBAND!
I samband med det kommer bredband till byn! Det trodde man väl inte fanns på kartan inom överskådlig tid. Som Sven E så klokt brukar säga: ”Tänk vad det är roligt att man har fel ibland!”

Sorgligt
Byn enda häst, Bjartur, har lämnat oss i september.
En älskad, snäll och barnkär vän har lämnat oss.
Han insjuknade i fång i slutet av juni och fick ett återfall i september. Då blev hans bakben så belastade att hans artros kom tillbaka. Ont i hovar och ben hela tiden och svårt att stå. Situationen för honom blev så smärtsam och plågande att han måste få lämna oss.
Saknaden är enorm, men när inget hjälper måste man ju inse att det inte går, hur hjärtat än värker. ”En sliten grimma hänger i mitt stall…..”

Vintern ligger runt hörnet
Idag hade vi nästan 4 grader varmt och spöregn på eftermiddagen, men sen frös det på igen. Det blir väl en blankis-vinter igen med halka. Broddar på!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *