Julen är över och nyår stundar.

GOD FORTSÄTTNING‼️
Några reflektioner om smått och stort.
Vädret har verkligen varit omväxlande runt denna jul. Ena dagen spöregn och på julafton vackert snötäcke, som nästa dag blåser och regnar bort. Sen blir det 22 grader kallt och idag minus 8-9 grader. Solen har visat sej vackert de timmar den orkat över berget och då gäller det att passa på att njuta av det vackra ljuset, för dagarna är mycket korta nu.

Studiecirkeln är avslutad och resulterade i en pärm: BYFOTOGRAFIER blandat med tidningsurklipp. Pärmen kommer troligen att växa. Den kommer att stå i bystugan så att den som vill kan titta och lägga till fler bilder, kommentarer och data som fattas.

Det har varit julfirare i flera fritidshus denna jul och det värmer i hjärtat och ser så mysigt ut när man åker eller går genom byn.
Slalombacken öppnade som planerat på juldagen med gott om åkare.
Timmerbilarna går i skytteltrafik nu för det är avverkning västöver. Det blir förmodligen nya vyer och ovant när den mörka gamskogen kommer bort.

Nu kommer nyårshelgen och som alltid summeringar av året som gått.
Det turbulenta 2015. Jorden förefaller plötsligt ha blivit mindre och oroligare.
Naturen är orolig. Extremväder med stormar, översvämningar, jordskred och skogsbränder.
Människor är oroliga. Konflikter och krig. Människor som far illa, lämnar allt och flyr för sina liv under otroliga vedermödor på livsfarliga vägar, har kommit ända till vår lugna, kalla del av klotet.
Kan man annat göra än ge en hjälpande hand till den som behöver? Man kan inte ta något för givet. Oväntade saker inträffar, som kullkastar planerna i vår inrutade tillvaro. Det enda man säkert vet är att tiden står aldrig stilla och allt förändras ständigt.

Vad det kommande året innebär är ett oskrivet kapitel.
Att hjälpa andra, som behöver, är att göra skillnad. Det märker man om inte annat när man själv behöver och får oväntad hjälp.
…eller som Nalle Puh uttryckte det: ”Det är alltid bra att veta var man har sina släktingar och vänner oavsett om man behöver dem eller ej.”
GOTT NYTT ÅR‼️
Var snäll med dej själv och andra!!
Kramar från Jansjö!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *