Det känner på en latmask…

Nu är det äntligen kväll efter en ovanligt aktiv dag. Behövligt regn faller ikväll. Jag är trött och nöjd och en skön säng väntar.
Började dagen med frukostgröt och sedan ut i stallet. Hästarna fick sitt morgonhö och smörjdes in med diverse myggmedel. En flughuva på och därefter släpptes de ut i hagen. Mygg, knort, brännmygg och broms är rent ut sagt för jävliga nu.
Sedan in för tvättning och klädbyte. Därefter blev det dags att anordna en minikonstutställning i Bystugans farstu med byns konstnärinna Raijas fina tavlor.

Vi har nu ett brett utbud av fina hantverk till försäljning i Bystugan och mer är på väg.

Idag jobbade Inga-Lena, Birgitta och Clara i caféet, som är välbesökt och uppskattat av alla gäster tydligen. Vi får fina omdömen varje dag.
Efter en god lunch på Bystugan drog vi till skogs på röjarstråt.

Vi hade fått signaler från flera om att den gamla bostigen från byn inte gick att hitta. En guidad vandring till Svarttjärnsstugan lörd 22 juli med enklare lunch planeras och om stigen inte är framkomlig vore det misslyckat.

Sagt och gjort. Röjde i djungeln som verkligen vuxit gjorde Jörgen, Mikael, Agneta och undertecknad med besked. Motorsåg, röjsåg, bågsåg och busksaxar gick varma. En vilopaus blev det naturligtvis på den fina Vilarstenen där det fläktade lite och höll den mesta myggen borta.
Efter lite fika där fortsatte vi ner mot järnvägen och fortsatte röja bort sly och smågranar kring stigen.

Bron som vi byggde över bäcken för ett antal år sedan är fortfarande lika fin😃. Tryckimpregnerat virke och gamla telefonstolpar står sig bra.

Sen kom vi till ett gammalt irriterande hinder. Två stora träd, som fallit rakt över stigen för flera år sedan, fick nu äntligen ge sej för motorsågen.

YES!!! WE DID IT!!

Efter en liten vilopaus i stugan på Josefinas Vilarbacke vände vi hemåt igen på den nyröjda stigen. Det är verkligen en fin stig med många minnen för mej ända sedan jag var barn.

Contortadjungelns stig är nu framkomlig och härlig att gå
Den ljuvliga Linnéan måste man bara lägga sej ner och njuta av!

Hemma igen trötta, hungriga, myggbitna och svettiga blev det en välbehövlig dusch. Efter det kände vi inte för att laga mat, utan vi lyxade till det och åkte till CAPITAN i Backe. Där var det som alltid mysigt, välkomnande och jättegod mat. Ett besök på CAPITAN kan jag verkligen rekommendera.🙂 Tack Camillo för att du finns!🥰

När vi kom hem väntade hästarna otåligt på att få komma in till stallet. Myggjävlarna attackerade! Efter en snabb borstning av deras myggbitna kroppar, lämnade vi dem sedan i det svala stallet mumsande på lite kvällshö och den smaskiga linfrögröten med morotsbitar som de älskar. Skönt!

Nu är blir det en god natts sömn och en ny dag imorgon med nya äventyr.😄 På återseende!

Välkomna till Jansjö Sommarcafé

månd-torsd kl 11-15!

Missa inte Byloppis i Jansjö lördag 15 juli kl 13-17!
Caféet är också öppet då🤩

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *