Premiär i sommarcaféet !

Nu är vi igång igen!
Idag var det efterlängtad premiär i Bystugans Sommarcafé. Redan i slutet av juni började besökare komma förbi för att kolla om vi hade öppet. Det känns jätteroligt för alla oss som förberett stugan både ute och inne, bakat, lagat mat och fixat för att hålla caféet öppet i år igen. Nya skyltar och Beachflaggorna ute vid stora vägen sattes upp igårkväll och idag öppnade vi. De första gästerna satt redan utanför och väntade när vi öppnade kl11!😃

Nytt för i år är att vi minskat antalet öppetdagar. Vi har nu öppet månd-torsd kl 11-15 under juli.
Förra året härjade corona, magsjuka och halsinfektion bland cafévärdarna, så vi gick formligen på knäna. Tack vare ”bägda” (envishet) hos en del bybor lyckades vi undvika att stänga caféet då. Allt arbete sker ju ideellt, så det var fantastiskt!
Vi jobbar alla i byföreningen för att hålla mötesplatsen Bystugan igång och underhålla, reparera och förbättra stugan. Alla pengar vi får in går till det. Alla krafter behövs i caféet, för vi är inte många aktiva i byföreningen. Fler aktiva är efterlängtat.

Under fred-sönd kommer vi att ha ett event någon av dagarna, så något händer också under helgen.

Kom med i gänget som jobbar i Bystugan du också! Hjälp oss att hålla byn levande! Kontakta någon av oss i styrelsen om du vill hjälpa till.

Närmaste event är Byloppis lördag 15 juli kl 13-17 och caféet är också öppet under den tiden.

En guidad vandring med enkel lunch i Svarttjärnsstugan (Albert Ols’stugan) från byn efter gamla stigen mot Jansjö fäbodarär under planering. Datum kommer snart….. Innan vandringen är det nödvändigt med röjning och snitsling av stigen och vi behöver vara flera röjare.
KOM MED OCH HJÄLP OSS!
Nu på torsdag 6 juli med start kl 12 drar vi iväg på röjarstråt.
Ta med din busksax, trimmer, röjsåg eller motorsåg. Kontakta Anna-Lene eller Agneta för mer information!

Barnens springtävling, JANSJÖSPURTEN, är under planering. Datum är inte klart ännu.

Håll koll här för kommande information!🌻

Välkomna till caféet för lite mat eller fika!❤️

Regnbåge vid KLÄPP ikväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *