Sommaren i Bystugan

Byföreningens styrelse hade möte igår, söndag 6/6 och vi beslutade då att försöka ha sommarcafe’et öppet i juli. Vi kommer att anpassa caféet enligt gällande coronarestriktioner med begränsning av platserna inomhus och separata in- och utgångar med myggdörrar. En plexiglasskiva som skydd vid kassan kommer att sättas upp. Just nu är det ju avståndet EN METER som gäller mellan personer och högst fyra personer ur samma sällskap vid samma bord.

Mer om sommarplaneringen kan du läsa här!

Nytt för i år blir att vi får testa vårt nyrenoverade kök. Nya bord och stolar finns på plats i caféet. Vi kommer även att köpa in en kylmonter för alla läckerheter. Den finns förhoppningsvis på plats när vi öppnar. Det blir spännande!
Nu gäller det att få ihop allt! Vi är inte många bofasta i byn och utan att byns sommarboende och andra vänner hjälper till blir det inget café. Åren går och vi blir alla äldre. Somliga som jobbat i Bystugan finns tyvärr inte kvar med oss längre och några börjar ha mindre ork. Därför är det extra viktigt efter förra sommarens alla inställda aktiviteter att vi hjälps åt att fortsätta traditionen med sommarcafe’et.
Alla vill vi ju träffas och gofika i solen, eller hur!

Du som vill hjälpa till att hålla caféet öppet, ringer/ smsar till:

Anna-Lene 070-2727617 eller

Tina Persson 070-3972123.

Du kan baka eller vara i caféet. Man behöver vara 3 personer varje dag, en i kassan och två i köket. Alla bidrag mottages tacksamt! Om du bakar får du betalt för ingredienserna.
Vi är tacksamma om ni hör av er så snart som möjligt med era önskemål, så att vi kan börja pussla ihop ett schema.

Vi hörs och ses!😎

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *