Sista chansen idag!

Idag är sista chansen att vara med i gissningstävlingen ”JANSJÖN RIVER”. Har du gissat på rätt datum när stora flaket på Jansjön är isfritt, vinner du 2 Trisslotter! Det är lika spännande och oförutsägbart varje år.
Om du inte redan skickat in din gissning, så gör det idag till jansjo@jansjo.net eller sms:a till 070-2727617. Isuppdateringar från Jansjön kommer sedan här framöver.

Isen ligger tjock och stabil idag. Vi var ut och testade😄
Än är det inte landlöst. 18 april

Dagen ser ut att bjuda på lika fantastiskt väder som igår. Sol, molnfritt och vindstilla.
På tv har ”Den stora älgvandringen” startat idag och där är också fåglarna livliga, kvittrar, tjattrar, hoar och trumpetar. Någon älg har inte synts till ännu, men 9 renar promenerade längs älven.

Vädret lockar ut oss människor och det var ovanligt många bybor som var ute och spankulerade på byvägen igår. Mysigt med en liten pratstund ute i solen i pandemitider. Det blev samtal om ditt och datt. Lite småskvaller och förstås om covid -19. Vaccinerad eller inte? En eller två doser? Vilken sort? När?

Storspoven, kanadagässen och tranorna har kommit, tussilago och krokus blommar, så våren är på gång!
…. och ett litet, hungrigt vildbi? söker något att äta hos snödropparna

Ja, alla längtar vid det här laget efter att pandemin ska vara över, så vi kan umgås som vanligt. Tyvärr ligger smittspridningen på en hög nivå just nu och vår region är en av de tre i landet där spridningen är som högst.

Jag hoppas det är sista vågen före sommaren och att många hinner bli vaccinerade före sommaren, för VI VILL JU HA SOMMARCAFÉET ÖPPET!!!

Gräslöken tittar fram😃, men såg tyvärr nyss också årets första mygga🤨

2 reaktioner på ”Sista chansen idag!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *