Våren på väg

Åh så glad man blir av att se scilla i blom och nässelfjärilar!

Fantastiskt härligt väder idag!
Drygt 11 grader varmt och vårbäckar porlar överallt. Snön försvinner snabbt nu. Sädesärlor, morkullor, sångsvanar och många andra fåglar har bråttom att hitta boplatser. Tussilagon blommar i vägkanten och små gröna grässtrån sticker upp ur det bruna fjolårsgräset.

När går Jansjön upp?
Isen täcker fortfarande sjön ett tag till. Det blir mycket spännande att se hur länge den håller ut i år. Det är 27 deltagare i vår gissningstävling, men det är inte alla datum som blivit gissade på. Ingen har gissat att sjön går upp efter den 17:e maj. Vi får se vem/vilka som gissat rätt.

Håll utkik här då och då för att se vem som blir vinnare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *