Sjön river idag?

Tyvärr blev det ingen tävling i år om datumet när sjön går upp, men det bryr sej inte sjön om. Det ser ut att kunna hända idag för blåsvädret trycker på från söder. Buller och bång alltså, så då ska det bli en fin sommar enligt morfar.

Kl 15:40 Det blåser fortfarande friskt


KL 20:50 Stora delar av flaket är fortfarande täckt med is trots ihärdig blåst och regn

Vi är nu inne i den grå-bruna perioden innan grönskan exploderar. Vårblommor blommar, men än har inte tulpanerna på norrsidan mer än tittat upp. Drottninghumlorna brummar runt för fullt och sälgen blommar så där finns det nektar. Fåglarna har fullt upp med att bygga bon. Man kan nästan säga att det låter som ett kakalorum med allt kvittrande, drillande, trumpetande och kraxande. Härligt och vackert iallafall! Räven och falken har gott om mat efter vinterns sorkinvasion. Marken är alldeles söndergrävd överallt och gräsmattorna kan man nog likna vid ”åderbråcksmattor” sa någon.

Hittekatten Mirran har bråda dagar. Det är jakt som gäller nu för henne. Hon kommer dagligen in genom kattluckan med ”gåvor”, som hon tröttnat på att leka med när livet gått ur dem. Igår levererade hon en jättestor vattensork på 32 cm (nos-svanstipp). Den hade hon nog fått kämpa med😅. Ibland äter hon nog upp en del småsorkar, men kattmat verkar vara godare för det mesta.

VARNING! Känsliga tittare, BLUNDA!!!

Snön är nu borta från bystugans tomt, så det är dags för utestädning och förrådsrensning. Återvinningscentralen har extra öppet lörd 21 och månd 23 maj. Troligen blir det städning och röjning lödag eller söndag preliminärt. Alla är välkomna att hjälpa till! Dag och tid meddelas inom kort här!

Nästa event i Bystugan blir KAFFEREPET på ”flygardagen” torsdag 26 maj kl 13. Missa inte det!
Bystugan bjuder på kaffe/te och saft. Du tar med fikabröd och vi gör en buffe’ av allt , som ett knytkalas. Det kommer att bli tävlingar ute med kubb, nummerkubb, boule och hästskokastning. En härlig fika och lekdag för alla åldrar!

Välkomna till Bystugan kl 13 på Himmelsfärdsdagen!

Söta, dubbla minipåskliljan blommar nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *