Dagens is – 3 maj

Nätterna är fortfarande kalla och isen ligger där den ligger. Det har till och med frusit en tunn isskorpa på det det strandnära, öppna vattnet under natten.

Det har varit en kall natt i natt.
-4˚ kl 04:40 på vägbanken enligt väderstationen

Isen börjar bli lite fransig i kanterna, men det är långt kvar ännu.

När får vi se öppet vatten i år?

Spänningen stiger!
Varje dag är det nu någon/några vilkas förhoppningar om islossning och vinst går om intet och någon annan börjar hoppas på vinst.

Snön ligger fortfarande kvar i slalombacken, Landsomberget, som vetter mot norr

Vi är nu inne i den grå-bruna perioden när snön försvunnit och innan grönskan exploderar. Det brukar gå fort. Dygnet har nu 17 ljusa timmar här.

Blåsippeblått är väl en av de vackraste blå nyanserna?

På Valborgsmässoafton blåste en kall nordanvind, men vi var några sällskapssugna som, trots kylan och coronapandemin, träffades utanför Bystugan. Vi hittade lä i solen på södersidan och tände eld i grillen. Bänkar togs ut så vi kunde sitta på coronasäkert avstånd från varandra. Det blev en riktigt mysig kväll med fika, korvgrillning och småprat medan vi njöt av solen och utsikten över sjön.

Vaccineringen mot coronaviruset pågår för fullt. Fler och fler har fått eller ska få vaccin och vinterns värsta kyla har släppt. Det blir nu enklare att vara utomhus där smittrisken är mindre. Jag lägger märke till en viss sällskapsabstinens både hos mig själv och andra….
Sååå skönt att vi kan börja träffas igen!!

Ett litet hopp börjar spira om att vi kanske kan öppna sommarcaféet i juli och leva lite mer normalt? Vi håller tummarna!!

En reaktion på ”Dagens is – 3 maj”

  1. Så härligt att få se och höra att våren är på gång även till Jansjö. Ja det är nog jättemånga som ser fram emot att få umgås med släkt och vänner. När jag arbetar med att vaccinera invånarna i Kristinehamn så får jag höra så många som inte har träffat barn och barn sedan i början av förra året så denna pandemi har verkligen ställt till så många har fått lida. Nu får vi som sagt se framåt och hoppas vi kan ses vid bystugan till sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *