Stora tassar

Det är många spår i snön nu. Byräven är tillbaka av spåren att döma. Ekorrspår ser man på många ställen mellan träden i skogen. Runda andningshål i snön efter skogssorkar syns lite här och var. Hermeliner på jakt lämnar också sina spår.

Idag hade kylan släppt lite och vi hade ”bara” -13 grader. Vi tog en liten tur och pulsade genom snön stigen förbi Tomtens basläger och upp på Majhällan till hundens stora förtjusning. Hon älskar att vistas i den lilla skogen ändå sedan hon var valp. Snön är djup och hunden fick pulsa och hoppa sig fram.
Då upptäckte vi att vi haft ett häftigt besök där. Ett större djur hade gått förbi, inte så tungt som en älg, men det var stora spår i snön. Avtryck efter stora tassar syntes tydligt. Spåren kom uppifrån skogen och hagen där våra hästar går ute dygnet runt, över vägen, Majhällan och sen ner mot sjön.

Större tassar än en hund och inte så tung kropp
Sjunker inte ner lika mycket som hunden i snön. Hon får ”simma”, pulsa eller hoppa fram.

Kan det vara LODJURSSPÅR?? Eller??

Tror inte lodjuret ger sig på hästarna och fåren har vi inte längre kvar, annars vet man inte vad det kunde ha hittat på.
Lodjuren är mycket skygga, men om vi har tur kan vi kanske få se en skymt av det.
De är ju såå vackra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *