Vårvinter i byn

Häromdagen fick småfåglarna besök vid fröautomaten av en smart, liten sötnos. Han plockade helt enkelt bort två fönster i det lilla huset, som kvällen innan blivit fyllt med frön. Han tyckte det gick bättre att äta dåsmiley. Hunden skällde som en galning och efter en stund gav ekorren upp och skuttade iväg. Han kommer säkert igen.

Vädret har varit strålande i 2 dagar nu. Lössnö ovanpå hård skare i botten.
Bystugan ligger lugn i sin dvala.
Utsikten en sån här dag är hänförande! Föret i slalombacken och längdspåren är toppenfint nu.
Det enda som man kan klaga på är de kolsvarta kvällarna. Gatlyset strejkar i halva byn sedan drygt 2 veckor. Det är pannlampa som gäller när man går ut. Det är felanmält och vi hoppas på ljus denna vecka!
Videungarna börjar vakna, så det är hopp om vår igen, men just nu är det fantastiskt med den vita snön och klarblåa himlen.

Vårvinterhälsningar från Jansjö! smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *