Byfesten 2/8

Ja,så har det varit säsongsavslutning med BYFEST. Det blev en lyckad fest med ett 40- tal deltagare. Surströmmingen smakade utsökt. Köttbullar och matjesill var också gott. Det berättades roliga historier och CAROLA SJÖDIN satte oss i bryderi med kluriga frågor. Det blev många skratt!

Till årets 3 ”motorer” utsågs GERTRUD WESTIN 90 år för hennes uthållighet, VIVIANNE LUNDQVIST för hennes arbete i caféet och NILS-BENGT NILSSON för hans outtröttliga arbete för förbättringar i och omkring Bystugan. De fick varsin gåva som symbol för vår uppskattning och stora applåder.

Sammanfattnings vis kan sägas att vi hittills haft en het, intensiv och livlig sommar i byn i år. Rekordmånga besökare i byn och i caféet.
Fåren, både ”infödingarna” och de ”inlånade”, har gjort ett gott arbete i kampen mot igenväxningen. Betesputsar och röjsågar har gått varma i kampen mot djungeln. Flitigast av alla har varit en man kallad ”MYRAN”. Någon tyckte beundrande att han jobbat som en hel myrstack! Alla får ju njuta av att sjön syns, att lägdor hålls öppna och att dikeskanter röjs. Byn lever! Till och med boern fick sig ju en omgång!

Många semesterfirare har åkt nu, men sommaren är ju inte slut än. +29 grader idag.
Hallon är det gott om i år!
Bystugan är stängd och snart börjar byggandet av toalett, entré och altan på norrsidan. Aktiviteterna fortsätter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *