Sommarcaféet stängt för säsongen

Onsdag 31 augusti var sista dagen vi hade öppet i Bystugans Sommarcafé denna sommar.

Den här sommaren har varit helt fantastisk i vårt välbesökta sommarcafé!

Vi har hittills haft i genomsnitt drygt 50 besökare måndag-torsdag. När vi haft öppet har många bybor, grannar, semesterfirare och hemvändare besökt Bystugan. Barnen har hoppat i studsmattan, gungat i gungställningen och haft roligt. Ibland har det varit rena släktträffar av folk som hittat hit och plötsligt träffat på släktingar av en tillfällighet. Förbipasserande har sett flaggorna vid stora vägen och svängt in, andra har googlat och hittat till oss. Många okända människor har besökt oss och för första gången. Andra har blivit ”stammisar” och återkommer varje år. En del återkommer nästan varje vecka när vi har öppet. Folk stannar länge, fikar, pratar och ser ut att trivas. Det är härligt!

För oss alla, som jobbar ideellt i Byföreningen känns det som om vi lyckats skapa en riktigt trivsam mötesplats i vår by. Vi får varje dag positiva och uppskattande kommentarer från våra trevliga gäster. Då blir man extra glad! Vissa dagar när det kommer extra många gäster kan det bli tufft, men vi försöker hjälpas åt och kallar då in någon ”bakjour” som hjälper till med diskberget en stund. Det löser vi snabbt med vår oumbärliga snabbdiskmaskin. Utan diskmaskinen och alla ideella krafter vore det omöjligt att få caféet att fungera.

Denna sommar har Bystugans fasad målats och stugan har blivit mycket fin!

Det finns alltid saker som behöver underhållas och förbättras och vi har hela tiden nya planer vi jobbar med. Under vintern har vi renoverat ”lillköket” på övervåningen och köpt in en frys till. Vi fick då ett köksförråd där vi har ett litet lager av varor, så att vi inte behöver göra stora inköp lika ofta som tidigare. Det har underlättat vårt arbete i caféet. Det ideella arbetet i byföreningen har gjort att vi i byn lärt känna varandra bättre och träffas oftare. Det är imponerande vad människor kan åstadkomma tillsammans när man samarbetar!

Personligen börjar jag tro att det byföreningen skapat under många år med idogt, ideellt arbete, troligen är något högst unikt i all sin enkelhet. Den lilla, enkla bystugan med sin unika, färgglada inredning. En blandning mellan gammalt och nytt. Gott hembakat bröd och hemlagade enkla goda rätter. Fina hantverk att titta på till försäljning. En vacker utsikt över sjön och bergen, som man aldrig ledsnar på. En mötesplats där man alltid träffar någon man känner eller där man träffar nya intressanta människor att prata med. En genuin upplevelse man mår gott av.

Jansjö och Bystugan är en plats dit många gärna återvänder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *